Doorgaan naar inhoud
Scents bring up memories, let’s start creating memories!
Gratis verzending vanaf €100,-

Veelgestelde vragen

Geurkaarsen

Om ervoor te zorgen dat de geurkaars mooi brandt is het van belang dat je hem de eerste keer voor minimaal twee uur laat branden. Als het bovenste kaarsvet vloeibaar is geworden mag je de kaars uitblazen. Door het op deze manier te laten branden van je geurkaars, activeer je de geur van de kaars en de lont op de goede manier.

Zorg ervoor dat je de geurkaars nooit op een glazen of marmeren oppervlak plaatst. Ook is het belangrijk dat je de kaars niet op een tochtige plek neerzet. Laat de kaars nooit onbeheerd en beweeg of kantel hem ook niet. Houd buiten bereik van kinderen.

De reden dat en kaars wappert heeft te maken met een te lange lont.

Centreer na het uitblazen het lontje direct en zorg ervoor dat hij recht staat. Knip de lont totdat deze ongeveer een halve centimeter lang is voordat je de kaars weer aansteekt. Hierdoor zal de kaars langzamer branden en wordt zwarte rookaanslag aan de binnenzijde van het glas voorkomen.

Met exclusieve geurkaarsen breng je liefde, warmte en gezelligheid in huis. Daarnaast zorgt het design van onze luxe geurkaars voor een sfeervol interieur.

Geurstokjes

Door warmte kunnen geurstokjes sneller uitdrogen. De olie hierdoor ook sneller. 

Om ervoor te zorgen dat jouw geurstokjes minder snel verdampen kun je ze het beste in de hal of keuken plaatsen. Vermijd de plekken waar veel zonlicht valt. Belangrijk is wel om ze te plaatsen waar beweging plaatsvindt, zo verspreid je de geur goed.

Dit doe je zodat de geur beter wordt verspreid en de stokjes niet uitdrogen.  

Soms zijn de stokjes verzadigd en ruik je de geur niet meer zo goed. Als de stokjes verzadigd zijn, kunnen ze de geur niet heel goed meer opnemen. De oorzaken kunnen zijn dat er bijvoorbeeld stof of vuil in de olie terecht is gekomen. Oplossing: koop een set nieuwe stokjes. 

Hoe lang geurstokjes meegaan is van verschillende factoren afhankelijk. Onder andere: de (grootte van de) ruimte, hoogte van je plafond, de temperatuur maar natuurlijk ook de geur en de stokjes die deze geur verspreiden. Overal het algemeen verstuiven geurstokjes tussen de  3 tot 6 maanden. Echter is het ook afhankelijk van het aantal stokjes. Hoe meer stokjes hoe meer geur er wordt verspreid en hoe sneller de geur op gaat. 

Na het openen van de fles kun je de stokjes erin doen. Begin altijd eerst met een aantal stokjes, kan de geur sterker voeg dan nog wat extra stokjes toe. Is de geur juist te sterk? Haal dan wat stokjes weg.